Goran Stanzl/PIXSELL

DAVOR ŠUKER Kovač je vijest prihvatio kao džentlmen, nasljednik će biti hrvatski trener

Nakon što je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza u srijedu odlučio kako Niko Kovač više nije hrvatski izbornik, predsjednik HNS-a Davor Šuker rekao je kako ovakvu situaciju nisu očekivali kada su kretali na put za Azerbajdžan.

“Rezultat je najvažniji u nogometu, to je jasno. Na temelju jednoglasne odluke raskida se ugovor s Nikom Kovačem te sa svim članovima stručnog stožera. Dajemo mandat tehničkom direktoru Romeu Jozaku da obavi razgovore s potencijalnim kandidatima”, rekao je Šuker dodavši kako će se odluka o novom izborniku donijetui na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora 21. rujna.

 

  • Šuker je rekao kako još uvijek nisu razmišljali o kandidatima, jer ovu situaciju nitko nije očekivao. Na pitanje ima li dovoljno vremena za sve posložiti, predsjednik HNS-a odgovorio je kako je vremena dosta, jer su utakmice u listopadu.

 

Na pitanje hoće li se u obzir uzimati i strani treneri, Šuker ističe kako ‘HNS nema novca za razbacivanje’. Poručio je kako će ići na ‘hrvatsku inteligenciju, hrvatskog trenera’.

Iako se već nekoliko dana po medijima pisalo kako je Ante Čačić najizgledniji nasljednik Nike Kovača, Šuker ističe kako su ‘u bubnju’ svi. “Razgovarat ćemo sa svima. Nadam se da ćemo osvojiti šest bodova, nadam se da će nam Italija dati što nam je dao Schmeichel u kvalifikacijama za SP 1998”, dodao je.

“Nikad se neću miješati u izbor i taktiku trenera. Imamo ovdje Romea Jozaka, on će biti spona. Nećemo si više dozvoliti da kao u vrijeme Bilića, Štimca ili Kovača reprezentacija funkcionira kao zasebna firma. Mogli smo to napraviti poslije Azerbajdžana”, kaže Šuker koji dodaje kako se čuo s Kovačem koji je vijest prihvatio kao džentlmen.

O mogućoj ostavci ostvari li se scenarij da se Hrvatska ne plasira u Francusku Šuker je samo rekao: “Mene je postavila Skupština i ona me može skinuti”.

Komentiraj