Igor Soban/PIXSELL

DAVOR IVO STIER “Možemo surađivati s pravašima, ali ne onima koji postavljaju ultimatume”

Davor Ivo Stier poručio je u ponedjeljak kako je HDZ spreman za suradnju s pravaškim strankama, ali ne onima koje postavljaju ultimatume. Odnosi se to na Peru Ćorića i HSP AS, koji su prošlog tjedna postavili HDZ-u ultimatum o izjašnjavanju oko nastavka suradnje u Domoljubnoj koaliciji. Kasnije su od ultimatuma i odustali.

Ćorić je jučer u Dnevniku HRT-a poručio kako HSP AS ostaje u Domoljubnoj koaliciji, sa ili bez HDZ-a, jer kaže da je on autor imena koalicije. Najavio je i prekid suradnje s HDZ-om ako oni ne odgovore pozitivnio na njihova očekivanja u sljedećih nekoliko dana.

“Mi uvažavamo članove i birače HSP AS-a. Nama nije do političke trgovine. Ćorić je nesretan i nezadovoljan, jer vidi da mu ucjene s nama ne pale. Shvatio je da je napravio veliku pogrešku kad je pomislio da s nama može trgovati kao Jambo s Milanovićem, ali Andrej je drugačiji od Milanovića i on ne gradi trgovačku koaliciju”, rekao je Stier, prenosi N1.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je kako nema nikakvih ultimatuma, već razgovora. “Ne vidim čemu nervoza, imali smo tansparentne razgovore, donijet ćemo odluke”, rekao je predsjednik HDZ-a.

Dodao je da im je cilj raditi partnerstva tamo gdje partneri mogu pridonijeti HDZ-u. Stranka danas održava niz sastabaka, na kojima bi trebali odlučiti s kim će izaći na prijevremene parlamentarne izbore 11. rujna.

Komentiraj