Davor Filipović usporedio Tomislava Tomaševića sa Ivanom Viliborom Sinčićem

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović u srijedu je za N1 komentirao posljedjne ankete, prema kojima je Filipović drugi izbor građana u Zagrebu te ima 13,4% podrške građana.

Filipović je rekao da je od objave njegove kandidature objavljen i niz lažnih vijesti kojima mu se pokušalo naštetiti. “Od mog predstavljanja mogli ste vidjeti lažnu naslovnicu jednih novina kojom se na jedan primitivan način mene pokušalo difamirati. Nakon toga je puštena jedna lažna anketa gdje se pogrešno pokušalo sugerirati kako koji od kandidata stoji. Nakon što je preminuo Bandić, išlo se s lažnom vijesti da me se mijenja kao kandidata pa je bila lažna vijest da sam išao u posjet glazbenoj školi koju nikad nisam posjetio”, istaknuo je.

HDZ-ov kandidat uvjeren je da će ući u drui krug izbora. “Nismo još ni počeli sa službenom kampanjom, premijer Plenković se još nije aktivno uključio, a to će se dogoditi u narednim danima. Uvjeren sam da je ovaj pozitivan trend rasta, posljedica toga što me građani prepoznaju kao čovjeka koji nema nikakvu mrlju u karijeru, koji prezire lopovluk i korupciju i koji je u životu sve napravio prije nego što se uključio u političku bitku”, kaže.

Ako postane gradonačelnik Zagreba, Filipović navodi da će se njegov model upravljanja gradom temeljiti na odgovornom upravljanju gradskim financijama, transparentnosti u obnovi grada i kapitalnih projekata. Planira, dodaje, uvesti antikorupcijsku klimu te članove oporbe u nadzor natječaja velike vrijednosti.

Filipović je ponovno kritizirao Tomislava Tomaševića, kandidata platforme Možemo! koji prema anketama uvjerljivo vodi. Kandidat HDZ-a kaže da bi Tomašević kao gradonačelnik imao obveze prema stranim donatorima koji su financirali udrugu čiji je član bio. “Tomašević je čovjek koji nikada nije imao osmosatno radno vrijeme nego je radio u udruzi koja se zove Institut za političku ekologiju. Da se slučajno dogodi da on bude gradonačelnik, već u startu ima obveze prema tim ljudima koji su mu godinama isplaćivali plaću. Politika koju on provodi je ista ona koju je provodio Ivan Vilibor Sinčić – populističko-demagoška politika i znamo kako je to završilo. Ovaj grad ne treba populizam, nego znanje, odgovornost i borbu protiv korupcije”, rekao je Filipović.

Na kraju je poručio da vjeruje da će u drugom krugu pobijediti Tomaševića jer, ponavlja, Zagrebu ne treba aktivizam i populizam. “U drugom krugu građani će imati priliku birati između politike koju je vodio Ivan Vilibor Sinčić, a sad je vodi Tomašević i politike koju vodi Plenković na razini države i koju ja planiram provoditi u Zagrebu”, zaključio je Davor Filipović.

Komentiraj