Davor Filipović kaže da Tomislav Tomašević ‘ne spava dobro’ otkako se on kandidirao

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović u nedjelju je gostovao na N1 televiziji, gdje je komentirao predstojeće lokalne izbore, stanje u gradu, ali i smrt kantautora Đorđa Balaševića.

Na postavljeno ptanje predstavlja li u Gradskoj skupštini Zagreba oporbu ili dio vlasti Filipović nije odgovorio. Naveo je samo da su oni koji podupiru projekte na dobrobit građana. “Napravili smo brojne stvari kako bismo pomogli građanima”, rekao je, a potom na pitanje uzašto je onda digao ruku da se broj gradskih ureda podigne s 25 na 27, kaže da je tada mislio da je to dobra ideja.

“U tom trenu iz Gradske uprave su tvrdili da je neophodno povećati broj kako bi sustav bio efikasniji. Sada se poakzalo da to ne valja i ja ću to promijeniti”, rekao je.

Na pitanje je li mu neugodno zbog suradnje s aktualnim gradonačelnikom Milanom Bandiće odgovara protupitanjem: “Zašto bi mi bilo neugodno? Ne može se mene vezivati uz takve stvari, pa ni HDZ u gradu Zagrebu se ne može vezivati uz takve stvari”.

Poručio je da Bandić neće biti relevantan nakon ovih izbora. On će, dodaje, za stol sjesti sa svima koji žele dobro našem gradu. Filipović je kritizirao i čelnika Možemo! Tomislava Tomaševića. “Imamo čovjeka koji je nakon 20 godina rekao da su građani sami krivi za potres, školarcima da peru ruke lugom. Zarobljenici prošlosti ne mogu voditi naš grad. Tomašević je aktivist, osobno ga poštujem. Jedno je razviti transparent, a drugo je upravljati odgovorno financijama grada Zagreba. Sa sam organiziram prosvjed, nikada ga ne bih organizirao bez da zamolim Tomaševića da mi u tome pomogne. Bandić je prošlost ovoga grada, a od trenutka kada sam se kandidirao Tomašević ne spava mirno”, smatra Filipović.

Balaševića, kaže, nikada nije slušao. Jedina pjesma koju zna je “Nikad kao Bane”. Kaže i da nije vidio transparent ‘Bećarac’ na ćirilici u Ilici koji su obožavatelji postavili u petak. “Nisam vidio transparent. Međutim, u Hrvatskoj treba koristiti službeno pismo. Osobno ne znam ćirilicu, natpis u Ilici ne bih mogao ni pročtiati”, zaključio je.

Komentiraj