Davor Božinović i Nikola Milina djelatnicima MUP-a čestitali Dan policije

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ravnatelj policije Nikola Milina čestitali su u srijedu djelatnicima MUP-a Dan policije i blagdan njenog zaštitnika svetog Mihovila.

“Zahvaljujemo vam na odgovornom, profesionalnom i stručnom doprinosu u održavanju povoljnog stanja sigurnosti u proteklih godinu dana, koju su obilježile zahtjevne okolnosti i sigurnosni rizici novog, ne potpuno predvidivog raspona.

No, neovisno o svim izvanrednim zadaćama kojima ste se promptno i doraslo prilagodili, svoje redovne profesionalne dužnosti nastavili ste obavljati u kontinuitetu – sustavno i posvećeno.

Svakodnevno predano brinući o zaštiti ustavnopravnog poretka naše domovine, sigurnosti hrvatskih i europskih građana, kao i svih posjetitelja Lijepe Naše, još ste jednom pokazali sposobnosti i snagu zajedništva hrvatske policije te potvrdili da ste drugo ime sigurnosti.

Na vama je da svojim kompetencijama, znanjem i požrtvovnošću i nadalje budete dostojni čuvari sigurnosti svih građana, a mi ćemo vas na tom putu nastaviti svesrdno podržavati jačajući institucionalne – infrastrukturne, tehničke i obrazovne – kapacitete sustava unutarnjih poslova za vaš sigurniji i kvalitetniji rad na terenu”, poručili su Božinović i Milina.

Dan policije MUP će u srijedu obilježiti svečanom akademijom na Policijskoj akademiji u Zagrebu s početkom u 11:30 sati. U 17 sati predsjednik RH Zoran Milanović upriličit će prijam u prigodi Dana policije na kojem će uručiti odlikovanja policijskim postajama te aktivnim i umirovljenim djelatnicima MUP-a.

Komentiraj