Igor Soban/PIXSELL

DAVOR BERNARDIĆ: ‘S ovakvim proračunom prijeti eksplozija javnoga duga’

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u petak je upozorio da će državni proračun za 2017.  dovesti do daljnjeg zaduživanja Hrvatske i eksplozije javnoga duga.

“Hrvatska pleše na rubu, a prijedlogom ovog državnog proračuna troši se ono što nemamo”, izjavio je Bernardić nakon konstituirajuće sjednice novog Predsjedništva SDP-a.

Na ovaj se način, ističe, ‘otvaraju pipe’ pred lokalne izbore. “Voda curi na sve strane i na kraju je pitanje tko će to platiti. Vjerojatno hrvatski građani”, smatra Bernardić.

Predsjedništvo je na prvom radnom sastanku izrazilo zabrinutost zbog prijedloga državnog proračuna koji “već iduće godine može dovesti do ozbiljnog rebalansa ili da se Hrvatska opet zadužuje, što znači eksploziju javnoga duga”, rekao je novi šef SDP-a.

Istaknuo je i kako je SDP danas u Saboru svojim prijedlogom zakona o minimalnoj plaći htio povećati plaće radnicima. “Žao mi je što to vladajući nisu prihvatili”, rekao je Bernardić izrazivši i žaljenje što Most nije prihvatio da radničke plaće u Hrvatskoj narastu od 1. siječnja iduće godine.

Poručio je i da je SDP jedinstven što će pokazati i sutra na Klubu zastupnika u Saboru.

Na novinarski upit potvrdio je neslužbene informacije da je Arsen Bauk najizgledniji kandidat za predsjednika SDP-ova saborskog kluba, a o potpredsjednicima se, kaže, još nije razgovaralo. Odluka o tome bit će donesena iduće subote na savjetovanju u Slavoniji.

Tko će biti novi glavni tajnik stranke znat će se u nedjelju na sjednici Glavnoga odbora.

Na neslužbene informacije da će novi poslovni tajnik stranke biti Nikša Vukas, a Zvane Brumnić iz zagrebačkog SDP-a zamijeniti dugogodišnjeg glavnog tajnika SDP-a Igora Dragovana, odgovorio je da su to kandidati koji su u užem izboru, a odluku će u nedjelju donijeti Glavni odbor.

Upitan je li upoznat o povezanosti Nikše Vukasa s ‘aferom Krašograd’, odgovorio je da ne zna ništa o tome.

Komentiraj