Predsjednik GO SDP-a Zagreb Davor Bernardić u utorak je u središnjici stranke na Iblerovom trgu predao svoju kandidaturu za predsjdnika SDP-a Hrvatske.

“Ja sam sam svoj stožer. Želim vratiti SDP na vlast. Hrvatskoj treba desetljeće demokracije i povratak SDP-a ljudima. To je moj program”, rekao je Bernardić za N1 televiziju uoči predaje kandidature.

Kazao je kako je Hrvatskoj i SDP-u potrebna oprava promjena, ali ne i novo lice. “Potreban je spoj mladosti i iskustva, koji ja posjedujem. Politiku doživljavam kao poziv”, kazao je. Očekuje da će dobiti većinu glasova svih članova i plasirati se u drugi krug izbora, ukoliko do toga dođe.

Naglasio je da kandidatura za predsjednika SDP-a ne znači da odustaje od kandidature za gradonačelnika Zagreba. “Spreman sam za kandidaturu i na Zagrebu ćemo pokazati svoju snagu”, poručio je.

Kandidaturu za nasljednika Zorana Milanovića na čelu SDP-a najavili su Ranko Ostojić, Tonino Picula, Orsat Miljenić, Davor Bernardić, Domagoj Hajduković, Vesna Škulić, Gordana Sobol i Karolina Leaković.

Komentiraj