EPA/JOE CASTRO AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

DAVIS CUP Prošli Australci i Francuzi

Teniske vrste Australije i Francuske prošle su prvo kolo Svjetske skupine Davis Cupa već u subotu, dok je SAD poveo s 2-0 protiv Švicarske.

Australci su u Melbourneu slavili protiv oslabljene Češke s 3-0 nakon što su Sam Groth i John Peers bili bolji od češke kombinacije Jan Satral/Jiri Vesely s 6-3, 6-2, 6-2.  U Tokiju su Francuzi također prošli već nakon drugog dana jer su Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut slavili protiv japanskog para Yuichi Sugita/Yasutaka Uchiyama s 6-3, 6-4, 6-4.

Amerikanci nakon prvog dana dvoboja protiv Švicarske u Birminghamu (Alabama) vode s uvjerljivih 2-0 i na pragu su pobjede protiv gostiju koji su došli bez najboljih igrača Federera i Wawrinke.  Jack Sock je lako pobijedio Marca Chiudinellija s 6-4, 6-3, 6-1, dok se John Isner ipak namučio protiv Henrija Laaksonena u četiri seta – 4-6, 6-2, 6-2, 7-6 (7/1) .

Bez svojih zvijezda  Miloša Raonića i Andya Murraya, Kanada i Velika Britanija u Ottawi imamu po jedan bod. Britanac Daniel Evans je pobijedio mladog Denisa Shapovalova s 6-3, 6-3, 6-4, da bi
Vasek Pospisil izjednačio svladavši Kylea Edmunda s 6-4, 6-1, 7-6(3).

Komentiraj