DAVIS CUP “Očekujemo maksimalnu podršku s tribina!”

hina

Tjedan dana uoči početka polufinalnog Davis Cup dvoboja teniskih reprezentacija Hrvatske i SAD-a u Zadru prodano je između 60 i 70 posto kapaciteta montažnog stadiona na Višnjiku, posebno izgrađenog za ovaj meč, objavili su iz Hrvatskog teniskog saveza na konferenciji za medije održanoj u petak u Zadru.

“Polažemo velike nade u našu reprezentaciju, a neovisno o tome radi se o događaju koji će Zadar, Zadarsku županiju, Dalmaciju i cijelu Hrvatsku promovirati kao sportsku i turističku zemlju”, rekla je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

“Očekujemo maksimalnu podršku s tribina. Prema sadašnjoj situaciji popunjenost je između 60 i 70 posto, no ne sumnjamo da će se to još popraviti”, dodala je Babić.

Ulaznice se u kompletu i pojedinačno za svaki od tri dana mogu kupiti u sustavu ulaznice.hr, bilo u internetskoj prodaji, bilo na nekom od prodajnih mjesta.

Prvi trening naše reprezentacije bit će u ponedjeljak ujutro.

“Grad Zadar je izuzetno sretan što ugošćuje dvije tako velike teniske reprezentacije, a to samo govori kako svi mi koji živimo ovdje dišemo sportski”, rekao je zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Bit će ovo tek treći put da hrvatska Davis Cup reprezentacija meč na domaćem terenu igra na otovrenom i na zemljanoj podlozi, a dosadašnja tradicija u tim dvobojima nije išla na ruku našim tenisačima, jer su oba prijašnja dvoboja poraženi.

U rujnu 1996. Split je bio domaćin dvoboja za plasman u Svjetsku skupinu, a na Firulama su gostovali Australci te pobijedili našu reprezentaciju predvođenu Goranom Ivaniševićem sa 4-1. U rujnu 2013. godine, ponovno u kvalifikacijskom meču za Svjetsku skupinu, Hrvatska je u Umagu ugostila Veliku Britaniju. Britanci su bili u najjačem sastavu, predvođeni Andyjem Murrayjem, a našoj je momčadi nedostajao Marin Čilić. Ponovno je bilo 4-1 za goste, a najveći dobitak tog dvoboja bio je debitantski nastup tada još 16-godišnjeg juniora Borne Ćorića, koji će biti velika uzdanica u dvoboju protiv Amerikanaca u nastojanju da se ova negativna tradicija prekine, a dvije pozitivne nastave.

Naime, hrvatski tenisači su u dosadašnja četiri dvoboja s Amerikancima uvijek izlazili kao pobjednici, a i u dva meča odigrana u Zadru, u dvorani Krešimira Ćosića pokraj koje je izgrađen montažni stadion, Hrvatska je slavila: 2008. protiv Brazila (4-1) u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu te 2016. u polufinalu protiv Francuza (3-2).

“Sretan sam što se ovo događa u našem gradu i županiji. Zahvalio bih se i Vladi RH što je prepoznala da grad Zadar zaista može biti domaćin ovako velikog svjetskog događaja”, izjavio je župan Zadarske županije Božidar Longin.

Komentiraj