Teniska reprezentacija Velike Britanije, koja brani naslov pobjednika Davis Cupa, u četvrtfinalnom dvoboju protiv Srbije bit će bez svog najboljeg igrača i aktualnog wimbledonskog pobjednika Andyja Murrayja.

Britanski izbornik Leon Smith obznanio je da će na ždrijebu kao igrače za pojedinačne dvoboje nominirati Kyle Edmunda i Jamesa Warda, iako su u originalnoj nominaciji za dvoboj sa Srbijom, koji je na rasporedu od petka do nedjelje na beogradskom stadionu Tašmajdan, bili Andy Murray i Dan Evans.

“Termin ovog dvoboja predstavlja noćnu moru za sve igrače, jer nije lako ponovno mijenjati podlogu. Prošlog tjedna je još postojala nada da će Andy igrati, ali onda je osvojio Wimbledon. Pred njim su Olimpijske igre i US Open, gdje će, nadam se, ostvariti dobre rezultate. Kao momčad smo oduševljeni onime što je postigao. Nadam se da će Andy doći navijati za nas”, izjavio je britanski izbornik Leon Smith koji je ostao i bez Dana Evansa do čijeg je odustajanja došlo zbog osobnih razloga i ozljede ramena.

Uz Edmunda i Warda, Smith će na raspolaganju imati specijaliste za igru parova Jamieja Murrayja i Dominica Inglota.

Izbornik srbijanske reprezentacije Bogdan Obradović također je bez prve zvijezde Novaka Đokovića, a za dvoboj s Britancima, za koji je domaća reprezentacija izabrala zemljanu podlogu, nominirani su Dušan Lajović, Filip Krajinović, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić.

Komentiraj