Zagrebački Županijski sud u srijedu je na godinu dana zatvora i godinu dana uvjetne slobode, te obavezno psihijatrijsko liječenje, osudio 40-godišnjakinju koja je u travnju 2016. godine, tijekom bračne svađe, supruga najprije ubola nožem, a zatim ga pokušala i ugušiti uzicom za psa.

Kazna na koju je osuđena ispod je zakonskog minimuma, a sud je vodio računa o nizu olakotnih okolnosti, od toga da je osuđena majka, do činjenice da je supruga pokušala ubiti u neubrojivom stanju.

Tužiteljstvo je protiv nje podignulo optužnicu u listopadu 2016. godine, te navelo: “Okrivljena je tijekom obiteljske svađe supruga najprije udarila šakom u lice ispod lijevog oka, a zatim se popela na prvi kat kuće i, u cilju da ga usmrti, ušla u spavaću sobu s kuhinjskim nožem u ruci, prijeteći da će ga ubiti. Nakon što ju je suprug uhvatio za ruku u kojoj je držala nož ugrizla ga je, a kada joj ga je oduzeo i bacio na krevet, žena je ponovno uzela nož i supruga ubola u prsa”.

Dodaje se kako je u trenutku kada je suprug pokušao pobjeći od kuće, oko vrata prebacila povodac za vođenje psa s metalnim dijelom i objesila se na njega svom težinom kako bi ga na taj način ugušila. Suprug je uspio pobjeći u susjedno dvorište, a Tužiteljstvo navodi kako je okrivljena ušla u automobil i polaganom vožnjom krenula tražiti supruga “kako bi dovršila svoju nakanu”.

Komentiraj