David Fincher priznao – snimanje treće sezone serije “Mindhunter” nije u planu

Druga sezona briljantne kriminalističke serije „Mindhunter“ premijerno je prikazana  u kolovozu prošle godine na streaming platformi Netflix. S početkom ove godine počelo se špekulirati hoće li se i kada početi snimati treća sezona naročito u kontekstu činjenice da su Jonathan Groff i Holt McCallany, glavni glumci serije, potpisali ugovor na dvije sezone serije. Isprva, bilo je objavljeno kako je treća sezona na čekanju da bi sada, u razgovoru za portal Vulture, David Fincher, izvršni producent serije i redatelj nekoliko epizoda, rekao da se snimanje treće sezone ne nazire.

Fincher je objasnio kako je prva sezona snimana bez klasičnog autora scenarija već je on svakog tjedna nabacivao ideje. U pripremama za drugu sezone serije „Mindhunter“ analizirao je što je već napisano a kako mu se ništa od toga nije sviđalo, odlučio je krenuti ispočetka. Pri tome je angažirao Courtenaya Milesa, pomoćnika redatelja, kao suradnika na scenariju. „Ali to je 90-satni radni tjedan. Iscrpi vas u potpunosti. Kada sam završio sa drugom sezonom bio sam potpuno iscrpljen i rekao sam ‘Ne znam imam li snage za snimanje treće sezone’“, objasnio je Fincher. On je tada počeo režirati svoj prvi film za Netflix nazvan „Mank“ te je producirao drugu sezonu serije „Love, Death and Robots“. Ipak, istaknuo je još jedan problem.

„S obzirom na gledanost koju smo imali, to je skupa serija. Razgovarali smo u stilu ‘završi snimanje filma Mank pa ćemo vidjeti kako se osjećaš’ ali iskreno ne vjerujem da bi mogli snimiti treću sezonu za manje novaca no do sada. Budimo iskreni – uloženi novac mora se  isplatiti kroz broj gledatelja“, smatra Fincher.

Netflix je potvrdio kako treća sezona trenutno nije u planu, ali nisu isključili mogućnost da je jednog dana snime. „Možda za pet godina“, izjavio je za portal Vulture glasnogovornik Netflixa.

Komentiraj