David Čolina iz Monaca u Hajduk

Hajduk je u četvrtak službeno potvrdio dolazak 18-godišnjeg Davida Čoline u  njihove redove. Perspektivni lijevi bek je potpisao ugovor s Bijelima do ljeta 2023. godine.

Bivši igrač Dinama u Split stiže iz Monaca, a kako se neslužbeno doznaje, Hajduk je za njegove usluge platio 700 tisuća eura. Monaco prema istom izvoru informacija ima pravo na 25% od sljedećeg transfera.

Povodom objave okončanja posla za službenu klupsku stranicu se oglasio sportski direktor Saša Bjelanović:

“Dolaskom Davida i prethodno Ivana Dolčeka dugoročno smo riješili pitanje lijevog bočnog. Čolina je jedan od najtalentiranijih igrača na toj poziciji u Hrvatskoj, igrač je to kojeg trener jako dobro poznaje i svi smatramo da on može biti legitimni nasljednik Domagoja Bradarića. S njim imamo dugoročne planove, mlad  je i trebat će mu malo vremena da se privikne, ali nemamo potrebe žuriti. Radi se o igraču koji je 2000. godište i u ovom trenutku možemo reći da smo u odnosu na druge klubove u Hrvatskoj najbolje pokriveni na toj poziciji. Zadovoljni smo što smo priveli kraju ovu operaciju koja je bila dugotrajna, nije bilo lako sve ispregovarati s Monacom, ali od početka smo željeli Dolčeka i njega te zaista možemo biti jako zadovljoni što smo ih doveli. Obojica su prepoznala Hajdukov projekt i sredinu u kojoj će se kvalitetno razvijati.”

David Čolina karijeru je započeo u redovima Hrvatskog Dragovoljca, nakon toga od 2009. do 2018. godine nastupa za mlađe uzrasne kategorije GNK Dinama, a prošle godine prešao je u redove Association Sportive Monaco Football Club. Nastupao je za sve mlađe uzraste hrvatske reprezentacije (do U-19).

Novi igrač Hajduka je pak za službene stranice kluba izjavio kako je sretan i zadovoljan jer su u Hajduku prepoznali  njegov potencijal i nada se da u potpunosti ispuniti i ostvariti očekivanja.

“Došao sam ovdje jer sam vidio mogućnost napretka i razvoj u radu s mladim igračima i to mi je bilo izuzetno bitno. Nadam se da ću zahvaljujući svom radu i angažmanu na treninzima dobiti priliku zaigrati i pokazati ljudima u Klubu i navijačima zašto sam doveden. Naravno, želja je što prije istrčati na travnjak i zaigrati pred punim tribinama Poljuda.” – rekao je Čolina.

Komentiraj