Dave Grohl reaktivirao svoju prvu grupu Scream u kojoj je svirao prije Nirvane

Nekoliko godina prije nego što se pridružio Nirvani, Dave Grohl je svirao bubnjeve u hardcore bendu Scream iz Washingtona. Ovih su dana pokrenuli kickstarter kampanju kako bi snimili novi album.

Naslovljen kao ‘DC Special’, novi album grupe Scream biti će i prvi album nakon albuma ‘Fumble’ kojega su objavili 1993. godine. Uz nadu da će prije novog lockdowna krajem rujna ući u slavni Inner Ear Studios u kojem su snimali Foo Fighters, Minor Threat i Fugazi, bend Scream traži od obožavatelja da pomognu u financiranju projekta.

Kickstarter kampanju će predstaviti 8. rujna, a nagrade uključuju gitaru Les Paul koja se koristila tijekom snimanja, ribolov s bubnjarom Kentom Stacsom ili druženje s bendom u studiju tijekom snimanja. “Nikada nije bilo više razloga za vrištanje nego sada”, rekao je gitarist i osnivač grupe Franz Stahl.

Scream je prvotno nastao 1981., a Grohl im se priključio na bubnjevima 1986. godine. Svirao je na dva albuma, 1988. ‘No More Censorship’ i ‘Fumble’, prije nego što se bend raspao, nakon čega se Grohl pridružio Nirvani. Ipak, 2011. originalna postava Screama snimila je  EP ‘Complete Control Sessions’ u Grohlovom Studiju 606, a on im se pridružio na pozornicama na raznim nastupima tijekom godina, uključujući i nastup 1994. sa Zackom de la Rocha, tadašnjim pjevačem grupe Rage Against The Machine.

Govoreći u nedavnom intervjuu, Grohl se prisjetio svojih početaka sa grupom Scream, te ispričao: “Sjećam se da sam slušao njihov album, okrenuo ga i vidio da je njihova adresa blizu moje kuće – i tada sam poludio. Kao, ‘O moj Bože, jedan od najboljih hardcore bendova u DC-a udaljen je tri milje od moje kuće! To me oduševilo.”

 

 

 

 

 

 

Komentiraj