DAVE DAVIS Gitarist Kinksa šokiran jer se njegova nagrada Kuće slavnih rock ‘n’ rolla prodaje na eBayu

Autor:

Jeffrey Mayer

Gitarist slavnog britanskog benda Kinks Dave Davies šokirao se nakon što je pronašao svoju nagradu Kuće slavnih rock and rolla da se prodaje na eBayu “bez njegova pristanka”. Mramorna nagrada koju je dobio 1990. prodavala se za 12.500 dolara.
Dave Davis bio je član grupe Kinks s bratom Rayem, Peteom Quaifeom i Mickom Avoryjem koja je bila vrlo utjecajna šezdesetih godina. Rekao je da nema pojma kako je izgubio nagradu, ali vjeruje da je to moglo biti nakon što je doživio moždani udar 2004. pa u to vrijeme nije bio “svjestan”.
“Moj kipić Kuće slavnih rock and rolla na eBayu prodavao se bez mog dopuštenja. Izgubio sam nagradu prije mnogo godina i nisam znao gdje se nalazi. Osoba koja ju je kupila na nekoj rasprodaji možda je to učinila kad sam doživio moždani udar 2004., a ja nisam bio svjestan što se događalo… Sretan sam što sam se potpuno oporavio od moždanog udara, ali žao mi je što me nitko nije obavijestio o tome što se dogodilo”, izjavio je Davis.
77-godišnji gitarist javio se prodavatelju i nada se kako će se dogovoriti da ne mora platiti 12.000 dolara kako bi dobio svoju nagradu.
“Kontaktirao sam prodavača i sad se trebamo dogovoriti. Ne želim platiti 12 tisuća da bih dobio svoju nagradu natrag. Možda možemo smisliti nekakav razuman dogovor“, dodao je.
Prodavatelj je vlasnik tvrtke Colony Records iz New Yorka i rekao je da će se dogovoriti s Daveom Davisom. Davis tvrdi da mu je napisao u poruci: “Zapratite me i pošaljite mi poruku na X-u, riješit ćemo to.” Za sada nije poznato jesu li se dogovorili i je li prodavatelj Daveu Davisu vratio nagradu bez nadoknade.

UVJETI PRENOŠENJA ČLANAKA: Svi članci objavljeni u izdanjima Nacional News Corporationa njegovo su vlasništvo. Nacional News Corporation dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka iz svojih izdanja u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka isključivo kao kratku vijest od najviše deset redaka (300 znakova) uz obavezno navođenje izvora. Nacional News Corporation tužit će prekršitelje pred sudom u Zagrebu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.