Dave Bautista zbog novaca odbio prijatelja i prihvatio ulogu u “Army of the Dead”

Potencijalno najveći hit koji će ovog mjeseca ponuditi streaming platforma Netflix je film „Army of the Dead“ redatelja Zacka Snydera. Ovaj akcijski film počinje se prikazivati na Netflixu 21. svibnja a u njemu glavnu ulogu glumi Dave Bautista. Bautista se prije početka snimanja tog filma našao u velikoj dvojbi jer  mu je istovremeno bila ponuđena još jedna uloga, ona u filmu „The Suicide Squad“ koji u svjetska kina stiže 6. kolovoza. „The Suicide Squad“ režirao je James Gunn koji je zaslužan za Bautistin hollywoodski uspjeh jer mu je dao ulogu u hit filmu „Čuvari galaksije“ nakon kojeg je ovaj bivši hrvač postao traženi glumac. Bautista se tada našao u dilemi – prihvatiti ulogu u Netflixovom filmu ili filmu svog prijatelja? Bautista je odabrao Netflixovu ponudu, a zašto je tako odlučio ispričao je za portal Digital Spy.

„Započeo sam suradnju s Netflixom, dobio sam glavnu ulogu u sjajnom filmu i dobio sam daleko više novaca“, rekao je Bautista objašnjavajući zašto je odabrao „Army of the Dead“ a ne „The Suicide Squad“. „Nazvao sam Jamesa Gunna i rekao mu ‘Srce mi je slomljeno jer kao prijatelj želim biti s tobom na snimanju ali profesionalno gledajući, ovo je za mene pametna odluka’“, ispričao je Bautista dodajući kako mu je Gunn rekao da ga u potpunosti razumije. „Ponosan sam što si uopće došao u ovu situaciju. Ponosan sam što i ja imam veze s time što si došao u ovu situaciju u kojoj moraš donijeti tešku odluku“, rekao mu je Gunn.

Dave Bautista je prilično odan Jamesu Gunnu, a osim što je glumio u prva dva dijela njegove franšize „Čuvari galaksije“, trebao bi glumiti i u trećem dijelu koji se tek treba početi snimati. Glumac je prije tri godine prvi ustao u obranu Jamesa Gunna kada mu je kompanija Walt Disney dala otkaz zbog redateljevih šaljivih objava na društvenim mrežama starih nekoliko godina na temu pedofilije i silovanja. Bautista je tada na Twitteru napisao „Napraviti ću ono na što sam ugovorno obvezan ali ‘Čuvari galaksije’ bez Jamesa Gunna nisu ono što sam potpisao. ‘Čuvari galaksije’ bez Jamesa Gunna nisu ‘Čuvari galaksije’“. James Gunn je, prije no što je dobio otkaz, predao kompaniji Walt Disney scenarij filma „Čuvari galaksije 3“ te je Bautista kasnije rekao kako neće glumiti u trećem dijelu ako neće biti sniman po scenariju Jamesa Gunna. U kompaniji Walt Disney počeli su razmišljati da vrate Jamesa Gunna ali on je već bio prešao u kompaniju Warner Bros. za koje je režirao film „The Suicide Squad“.

 

 

Komentiraj