Hina

Darko Raić-Sudar novi trener Istre 1961

Dosadašnji pomoćni trener Darko Raić Sudar od sutra je i službeno novi trener prve momčadi NK Istre 1961, dok će mu pomoćni trener biti Nenad Basta, potvrdio je to u srijedu izvršni direktor pulskog prvoligaša Michael Glover u priopćenju za javnost.

Službeno predstavljanje novog trenera prve momčadi održat će se 8. lipnja a u međuvremenu će novi stručni stožer  započeti s pripremama za novu sezonu  pronalaskom novih igrača koji će se priključiti momčadi.

“Uprava  Istre 1961 je tako odlučila priliku dati mladom treneru koji je stasao u redovima pulskog prvoligaša, prvo kao trener u školi nogometa, a zatim kao pomoćni trener i na kraju kao glavni trener prve momčadi. Iznimno sam zadovoljan što mogu pružiti zasluženu priliku Darku Raić-Sudaru na poziciji prvog trenera momčadi”,  naveo je Glover u priopćenju za javnost dodavši kako je u prošlosti Raić-Sudar već bio zainteresiran za poziciju glavnog trenera, ali je tada izvršni direktor bio mišljenja da nije u mogućnosti prihvatiti sve izazove koje to mjesto nosi te mu iznio svoje razmišljanje da se treba nastaviti razvijati kao trener i na neki način ga izazvao da napreduje.

“Prihvatio je izazov i jako napredovao u posljednjih godinu dana te sada nemam nikakvih sumnji da može pozitivno nastaviti graditi momčad na temeljima koje su postavili Goran Tomić i Marijo Tot i pokrenuti uzlet prema višim dostignućima od impresivnog osvojenog šestog mjesta ove sezone. Smatram da je Istrina budućnost svijetla”  poručio je Michael Glover.

Inače, Darko Raić-Sudar je momčad vodio u dva navrata, krajem prve polusezone privremeno je naslijedio Gorana Tomića i u tri utakmice osvojio jedan bod (Inter 2-2, Osijek 1-3, Rijeka 0-1),  a krajem ove polusezone je naslijedio Marija Tota i u dvije utakmice protiv Splita i Intera osvojio svih šest bodova.

“To je veliki izazov za mene. Prije sam bio pomoćni ili privremeni trener, ali ovo sada je nešto sasvim drugo. Sada trebamo vidjeti na koje igrače možemo računati i koje pozicije moramo popuniti. To je jako bitno i moramo to odraditi što prije, a ako to odradimo kako treba onda će kasnije biti puno lakše”, kazao je trener Raić-Sudar dodavši kako mu prednost predstavlja činjenica što je već dugo vremena u klubu te kako poznajem sve igrače.

“Jasno mi je kako će i ova sezona biti vrlo zahtjevna i teška i zato ne smijemo pogriješiti u selekciji igrača. Malo je vremena, a puno posla. Znamo koji igrači nam ostaju i samo treba nadograditi momčad. Ako to uspijemo bit će nam puno lakše”,  zaključio je novi trener Istre 1961. Pripreme pulskim nogometašima počinju 10. lipnja, momčad će uvodni dio i početna testiranja odraditi u Puli a zatim će na nekoliko dana preseliti u Umag. Glavni dio priprema zeleno-žuti će odraditi u Sloveniji.

Komentiraj