Darko Milinović: “Milanovićevo prirodno okruženje je ring, Plenković je više baletanski tip”

Predsjednik stranke LiPO Darko Milinović u utorak je za N1 televiziju komentirao aktualnu političku situaciju.

Milinović je rekao da svom bivšem stranačkom šefu, premijeru Andreju Plenkoviću, zamjera što uništava Ličko-senjsku županiju.

O sukobu između predsjednika Zorana Milanovića i premijera Plnkovića kaže da ne bi stao ni na jednu stranu, nego na stranu Hrvatske. “Premijer je propustio poentirati odmah na početku ovoga sukoba. Ja bih na njegovu mjestu rekao da ne želim sudjelovati radi Hrvatske, radi nacionalnih interesa, u komunikaciji na toj razini. Mislim da ovdje poentira Milanović, jer on govori ono što čini mi se većina, pa i većina HDZ-ovaca, želi čuti. Milanović, njegovo prirodno okruženje je “ring”, on je borac, evo kao što sam i ja, ne libi se reći u bebu ono što misli. Premijer Plenković je više kazališni ili baletanski tip. Čini mi se da ga je predsjednik Milanović privukao i navukao na ring gdje se predsjednik Vlade lošije snalazi, nego što se snalazi predsjednik države”, smatra Milinović.

Njegova stranke LiPO, kaže, zasad broji oko dvije tisuće članova, od čega je oko 500 bivših članova HDZ-a. “Da Lika nije utvrda HDZ-a znaju već i ptičice na grani, HDZ je ovdje prošlost što se tiče brenda”, rekao je Milinović.

Kritizirao je i ministricu kulture, Ninu Obuljen Koržinek, što ga nije pozvala na otkrivanje spomenika Nikoli Tesli.

“Moje je mjesto danas bilo tamo, odati počast ličkom, hrvatskom, europskom i svjetskom znanstveniku. došao sam tamo pozdraviti ministricu Obuljen, reći joj da sam ja ovdje institucija, očekivao sam od ministrice da će me barem kurtoazno nazvati, javiti mi se i pozdraviti, to bi bilo isto kao da predsjednik Milanović ili premijer Plenković ne budu pozvani na obilježavanje Oluje”, rekao je Milinović dodajući da je to ‘još jedan suludi čin politizacije Nikole Tesle’.

Komentiraj