Dario Zurovec: “HSS se prodao HDZ-u poziciju predsjednika Skupštine”

Stranka Fokus u petak je u priopćenju optužila HSS da se ‘prodao HDZ-u’, jer su nakon tajnih pregovor adobili mjesto predsjednika Županijske skupštine Zagrebačke županije.

Nakon dva propala pokušaja konstituiranja Skupštine Zagrebačke županije, može se sastaviti većinu bez HDZ-a, međutim, HSS je izdao svoje koalicijske partnere SDP, navodi se u priopćenju Fokusa.

“Zanimljivo je da sada HSS-ovci u medijima optužuju stranku FOKUS zbog naše inicijative da predsjednik bude iz oporbe i da to budemo mi kao stranka centra, a istovremeno oni su tajno pregovarali s HDZ-om i prodali se za tu fotelju. Stranka FOKUS je samostalno izašla na izbore, dok je HSS ušao u Skupštinu kao standardni priljepak SDP-a. Time je jasno da je FOKUS imao puni legitimitet pregovarati na koji god način želi, za razliku od HSS-a koji, budimo realni, Skupštinu ne bi vidio da im SDP nije poklonio ulazna mjesta na listi. HSS se njima i biračima za to odužio na način da ih je izigrao i prodao se HDZ-u za poziciju predsjednika Skupštine”, izjavio je predsjednik te stranke Dario Zurovec.

Zurovec je podsjetio i da je Beljakov HSS u Samoboru tijekom kampanje optuživao FOKUS da je projekt HDZ-a, a sada se, dodao je, ispostavilo da je kukavičje jaje upravo on, koji osigurava HDZ-u ruke koje im fale. Žalosno u što se pretvorio HSS, jednom velika i snažna stranka.

“Tko još vjeruje opravdanjima Kreše Beljaka da županijska organizacija HSS-a ima svoju autonomiju? Pa to je njegova županijska organizacija, gdje je on posložio svoje ljude i u kojoj samoborski HSS vedri i oblači, a predsjednica županijske organizacije HSS-a, Martina Glasnović je bliska suradnica Kreše Beljaka. Dakle, ništa od ovog nije slučajno i sada treba samo pratiti kako će se to dalje preslikavati na nacionalnu razinu”, zaključio je predsjednik Fokusa.

Komentiraj