DARIO NAKIĆ: ‘Neće poskupjeti dopunsko zdravstveno osiguranje’

FaH

Ministar zdravstva Dario Nakić tijekom predstavljanja novosti vezanih uz zdravstvo u izbornom programu HDZ-a, kazao je: “Unapređenje kvalitete zdravstvenog sustava, a kroz reformu bolničkog sustava gdje ćemo raditi na povećanju kvalitete i opremljenosti bolnica. Već smo nabavili novih 15 CT-a. Kvalitetna oprema omogućit će da se pacijenti kvalitetno liječe.”

“Razvijat ćemo funkcionalnu povezanost ustanova da spriječimo lutanje pacijenata. Radimo i na projektu Nacionalne dječje bolnice, koja će biti smještena u Zagrebu. U izradi je i medicinski plan o tome što će sadržavati ta bolnica, kazao je Nakić, piše N1.

Također je kazao kako će se poboljšati i rad hitne medicinske službe te mogućnost upotrebe brodova za hitnu službu. “U tijeku je izrada studije održivosti, a financirat će se iz sredstava EU”, dodao je Nakić.

‘Neće poskupjeti dopunsko zdravstveno osiguranje’, istaknuo je ministar zdravstva odgovarajući na novinarska pitanja. ‘U međuvremenu je (od prvotne najave poskupljenja) došlo je do novog gospodarskog rasta i neće biti potrebe za poskupljenjem’, objasnio je.

Na početku svog obraćanja novinarima Drago Prgomet je kazao: ‘Nema privatizacije zdravstva, nema tzv. amerikanizacije zdravstva jer zdravstvo mora biti dostupno svim građanima’.

Komentiraj