Patrik Macek/PIXSELL

DARINKO KOSOR “Hrvatskom još upravljaju kadrovi SDP-a i HNS-a, nismo preuzeli vlast”

Predsjednik HSLS-a i saborski zastupnik Darinko Kosor nezadovoljan načinom rada saborskih odbora te funkcioniranjem Vlade, poslao je u četvrtak oštru poruku koalicijskim partnerima – izjavivši: “Ili će se svi resetirati, ili idemo na nove izbore”.

Večeras je gostovao u Dnevniku Nove TV kod Mislava Bage, gdje je rekao da su svi krivi za nefunkcioniranje. “Svi koji obnašamo funkciju parlamentarne većine. Ne postoji pojedinac u kojeg mogu uperiti prstom. Svi smo krivi”, kaže Kosor dodajući da je premijer Tihomir Orešković jednako kriv kao i svi lideri stranaka većine.

“Moramo raditi ono što su nam građani zadali, a prvih mjesec dana se ne bavimo time”, kaže. Današnju izjavu da ništa ne funkcionira nazvao je apelom za boljom suradnjom dodajući da ne zna zašto se MOST osjetio prozvan.

Priznao je kako izborni pobjednici i dalje u Hrvatskoj nisu preuzeli vlast. “Mi smo dostavili ministre i zamjenike, ali ne upravljamo ni ministarstvima, ni fondovima, ni agencijama – Hrvatskom još uvijek upravljaju kadrovi SDP-a i HNS-a”, poručio je Kosor. Rekao je kako nije dobro što već mjesec dana nemamo ministra branitelja, ali prisjetio se i kako ni prošla vlada u prvih mjeseci nije iskadrovirala svoje ljude.

Na pitanje što je od premijera Oreškovića očekivao vezano za razrješenje šefa SOA-e Dragana Lozančića, Kosor kaže da je očekivao da Orešković ili kaže da predsjednica nije dobro postupila, ili da je pa da potpiše.

Izjavu Bože Petrova kojom je rekao kako nije znao da je Brkić HDZ-ov kandidat za ministra branitelja nije želio komentirati. ‘Gospodin Karamarko je sve rekao. Ako su razgovarali svaki dan onda je morao znati’, zaključio je Kosor.

Komentiraj