Darinko Dumbović: “Imam osjećaj da se Sisku i Petrinji šalje poruka snalazite se kako znate”

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović u srijedu je za N1 rekao da se problemi na potresom pogođenom području rješavaju presporo te pozvao ravnatelja Fonda za obnovu Damira Vanđelića da posjeti Petrinju.

“Ljudi očekuju da država i lokalna samouprava budu efikasnije, voljeli bi vidjeti rezultate”, rekao je gradonačelnik te dodao da smatra da resorna ministarstva nisu korektna kod raspodjele pomoći.

Napise Jutarnjeg lista gdje Vlada više od polovice doniranih novaca koji su građani i tvrtke uplaćivali nakon potresa daje ministarstvima, a samo 40 posto za obnovu kuća Dumbović smatra neprihvatljivima.

“To sam nešto čuo, nije prihvatljivo… Žele lokalnu samoupravu napraviti nesposobnom. Imam osjećaj da se Sisku i Petrinji šalje poruka snalazite se kako znate, pokazat ćemo vam da ste nesposobni, a mi u ministarstvima smo sposobni”, kazao je te upućuje apel za konkretnim informacijama na koje mogu računati.

U međuvremenu, premijer Plenković na sjednici Vlade demantirao je napise o doniranom novcu. Ministar financija Zdravko Marić kazao je da se donirana sredstva raspodjeljuju na poziciji Središnjeg ureda za obnovu. “To će se koristiti za obnovu, rušenje srušenih kuća i gradnju kuća”, rekao je Marić i dodao da je uplaćeno nešto više od sto milijuna kuna.

“Svaka sljedeća uplata će se s prvim radnim danom u mjesecu proslijediti Središnjem državnom uredu za obnovu”, dodao je.

Dumbović je apelirao na Vladu da ne kupuje borbene avione, jer to, kaže, nema smisla.

“Pozivam Vanđelića da dođe, da nam da informacije na što možemo računati. Mislim da nije bio ovdje, bilo bi dobro da dođe”, zaključio je gradonačelnik Petrinje.

Komentiraj