DARIJO VASILIĆ: ‘Žalosno je da nikome u kampanji mladi nisu bili prioritet’

Za kraj kampanje Primorsko – goranski savez (PGS) i Darijo Vasilić, kandidat stranke u 8. izbornoj jedinici na listi Restart koalicije, namjerno su ostavili najvažnije pitanje o kojemu, tvrde, ovisi budućnost i opstojnost hrvatskog društva, a riječ je o javnim politikama za mlade.

“Nažalost, na kraju ove izborne trke moram zaključiti da mladi, njihovi problemi i, uopće, politike za mlade ni u ovoj kampanji nisu bili prioritet kandidatima za Hrvatski sabor. Mladi i brojna pitanja vezana uz njihov život očito su u drugom planu, a na kraju balade opet će se mnogi žaliti kako hrvatska mladost ne izlazi na izbore i ne participiraju u demokratskim procesima. Istina je, vidimo, ponešto drukčija – politika se ne bavi njima niti ih postavlja na ona mjesta na društvenim ljestvicama koja im pripadaju”, rekao je Vasilić.

Govoreći o konkretnim javnim politikama za mlade koje su za PGS na listi prioriteta istaknuo je Nacionalni program za mlade, reformu obrazovanja  jer sadašnja “nije ni kvalitetna ni napredna ni poželjena nego upravo suprotno” i potrebu uvođenja građanskog odgoja kao jednog od mehanizama aktivnog uvođenja mladih u demokratske procese.

Za Nacional.hr Vasilić je komentirao i koaliciju s IDS-om i partnerima iz Restart koalicije rekavši da je uvjeren da će PGS dati značajan doprinos pobjedi Restart koalicije u 8. izbornoj jedinici, ocijenivši da je njegovo  8. mjesto na listi ulazno i da će PGS opet nakon dugog niza godina imati  parlamentarni status.

” Birači će moći glasati za konkretne ljude, a podsjećam da se PGS borio za Krčki most, ‘3. maj’, riječku bolnicu. Kao regionalni zastupnik aktualizirat ću teme iz našeg izvornog programa, a to su decentralizacija, regionalizacija i dekoncentracija jer su ti procesi jedino jamstvo razvoja Hrvatske. Da možemo implementirati dobra rješenja, dokazali smo na otoku Krku ” rekao je Vasilić.

 

 

Komentiraj