Dani Pozo/EuroFootball/Getty Images

Darijo Srna suspendiran 17 mjeseci zbog pada na doping testu

Nacionalni antidoping centar Ukrajine priopćio je danas da suspendira igrača Šahtara i bivšeg kapetana hrvatske nogometne reprezentacije, Darija Srnu na 17 mjeseci.

Srna je pao na dopinškoj kontroli u ožujku prošle godine, na utakmici Lige prvaka između Šahtara i Napolija. Za to je saznao u rujnu i odmah je priznao je krivicu, ali tvrdeći kako je nedozvoljenu supstancu uzeo nehotice.

“Kao prvo i najvažnije želim odmah iskreno istaknuti kako nikada nisam savjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnosti. Tijekom cijele svoje karijere uvijek sam imao dojam kako se svakodnevno moram iznova dokazivati. Danas sam ponovno u situaciji kada ću kao i uvijek do sada dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom te iznad svega poštenjem. To su vrijednosti koje mi je prenio i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju djecu”, izjavio je Srna. Budući da mu je suspenzija počela teći u 2017. godini, Srna se na travnjak može vratiti već 22. kolovoza, dok na treninzima može biti prisutan i dva mjeseca prije.

Komentiraj