Danski suci nude revolucionarno rješenje – uvođenje challengea

EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Danski rukometni sudački duo, koje će Hrvatska još dugo pamtiti nakon utakmice s Njemačkom, Mads Hansen i Martin Gjeding, predložili su krovnoj rukometnoj organizaciji uvođenje revolucionarne promjene.

“Možda bi bilo dobro rješenje da se bolje koristi pregledavanje snimke. Već smo vidjeli u drugim sportovima da treneri imaju pravo na takozvani challenge, to bi možda pomoglo u rješavanju takvih situacija”, rekao je Gjeding i dodao da je challenge postojao u utakmici Hrvatske i Njemačke, donio bi drugačiju odluku oko probijanja Karačića u samoj završnici utakmice. “Ne bih morao previše gledati snimku da bih shvatio da sam pogriješio”, dodao je, kako prenosi Dnevnik.hr.

“Videotehnologija bi mogla pomoći u sprječavanju takvih situacija. Već postoji u brojnim sportovima”, kazao je drugi sudac utakmice Hansen. O svemu se oglasila i Međunarodna rukometna organizacija, koja nema ništa protivte ideje.

“Otvoreni smo za sve prijedloge koji mogu unaprijediti rukomet. Kada završi turnir, raspravljat ćemo o mnogim stvarima, kao i mogućnosti da uvedemo pregledavanja snimki na zahtjev trenera”, rekao je predsjednik sudačke komisije IHF-a Ramon Gallego.

Komentiraj