Danski inovator Peter Madsen priznao je u ponedjeljak kako je raskomadao tijelo švedske novinarke Kim Wall u svojoj podmornici, ali i dalje negira da ju je ubio, prenose svjetski mediji.

Danska je policija objavila kako je Madsen priznao i da je dijelove tijela novinarke bacio u more. Madsen je policiji rekao da je Wall umrla u kolovozu od trovanja ugljičnim monoksidom u podmornici dok se on nalazio na palubi. Danski inovator ranije je negirao da je raskomadao tijelo 30-godišnje novinarke, te tvrdio da je umrla kada su joj teška vrata podmornice pala na glavu.

Ronioci su ranije ovog mjeseca pronašli vreće u kojima su bile njena glava, noge i odjeća u zaljevu Koge, južno od Copenagena. Kao utezi, za vreće su bili privezani komadi metala. Torzo švedske novinarke pronađen je 21. kolovoza, a obdukcijom su otkrivene rane nožem.

Policija je u ponedjeljak objavila da proširuje optužnicu protiv Madsena, koji je već optužen zbog ubojstva sakaćenje tijela, a sada su tim optužbama dodane one za seksualni napad bez snošaja na temelju 14 ubodnih rana na genitalijama stradale novinarke.

Komentiraj