HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Danom Japana u Muzeju Mimari u subotu počinje “Japanska kulturna jesen”

Tradicionalna manifestacija predstavljanja japanske kulture i običaja “Japanska kulturna jesen” ove godine započinje “Danom Japana u Muzeju Mimara” u subotu 30. rujna, gdje sve posjetitelje, na trgu ispred muzeja i unutar njega čeka bogat program predavanja, promocija i koncerata.

Predavanjima će se, među ostalim, predstaviti nove tehnologije japanskih automobilskih tvrtki za smanjenje emisije CO2, stoljeće japanske animacije, japanska turistička središta.

U programu su i demonstracije borilačkih vještina, te promocije haiku poezije, japanske kuhinje, ikebane i ceremonije čaja.

U sklopu “Dana Japana u Muzeju Mimara”, japanski glazbenik Yosuke Irie održat će koncert na shakuhachiju –  japanskoj flauti od bambusa, a nakon Zagreba, koncert će se održati i u Dubrovniku, i to u ponedjeljak 2. listopada u Kneževu dvoru.

“Uz navedeno, pridružite se origami radionici i razgledajte origami izložbu, sudjelujte u radionici igre igo, posjetite Canon Foto-kutak i kušajte pravi japanski sake”, pozivaju iz Veleposlanstva Japana, te do kraja godine najavljuju filmove, koncerte i izložbe kojima će hrvatskim ljubiteljima kulture biti približen japanski način života, običaji, tradicije i suvremenost.

Komentiraj