Danny Boyle režira seriju o usponu i uspjehu Stevea Jonesa i Sex Pistolsa

TV kompanija FX Entertainment objavila je kako će producirati snimanje televizijske serije od šest epizoda nazvane „Pistol“ koja će se baviti Steveom Jonesom, legendarnim gitaristom punk grupe Sex Pistols. Serija će se temeljiti na Jonesovoj autobiografskoj knjizi „Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol“ koja je objavljena 2018. godine a režirati će je Oscarom nagrađeni Danny Boyle. Serija se počinje snimati 7. ožujka.

Nick Grad, predsjednik kompanije FX Entertainment, objasnio je kako je Steve Jones bio u središtu oluje koja je uzdrmala rock establishment. „Zamislite ulazak u svijet serija ‘Kruna’ i ‘Downton Abbey’ sa svojim kompićima euforično vrišteći svoje pjesme. To je trenutak koji je zauvijek promijenio britansku kulturu i društvo. Bio je to trenutak detonacije britanske ulične kulture u kojem su obični mladi ljudi dobili pozornicu na kojoj su iskazali svoj bijes kao i svoj modni izričaj, pri čemu su ih svi gledali i slušali. Kao što su ih se ili bojali ili su ih slijedili. U središtu toga bio je mladi, šarmantni, nepismeni kleptomanijak, heroj svog vremena, Steve Jones, koji je, po vlastitim riječima, postao 94. najbolji gitarist svih vremena“, izjavio je Grad dodajući „Sex Pistolsi zauvijek su promijenili glazbu a Danny Boyle je savršeni redatelj koji će isprtičati priču Stevea Jonesa ispunjenu sirovom kreativnošću i destrukcijom“.

Jonesova autobiografija nudi fascinantan pogled na jednu od najvećih priča u povijesti rocka, od života Pistolsa u gradskim stanovima zapadnog Londona preko SEX shopa Vivienne Westwood i Malcolma McLarena do svjetske kontroverze do koje je došlo objavljivanjem albuma „Never Mind the Bollocks“ koji se smatra jednim od najutjecajnih albuma svih vremena. Njihov singl „God Save the Queen“ BBC je zabranio ali se i usprkos tome našao na prvom mjestu britanskih top lista.

Uloge u seriji su već podijeljene pa će Toby Wallace glumiti Stevea Jonesa, Anson Boon će biti John Lydon, Louis Partridge je Sid Vicious dok će Jacob Slater biti bubnjar Paul Cook. Fabien Frankel glumiti će Glena Matlocka, Sydney Chandler će biti pjevačica Pretendersa Chrissie Hynde, a Emma Appleton će glumiti Nancy Spungen, djevojku Sida Viciousa.

Komentiraj