Dubravka Petric/PIXSELL

Danijel Rafaelić podnio ostavku na dužnost ravnatelja HAVC-a

Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) Danijel Rafaelić podnio je na polovini mandata ostavku na tu dužnost.

Hina u utorak navečer nije mogla od Danijela Rafaelića dobiti objašnjenje zbog čega je podnio ostavku o čemu se, s obzirom na to da je otputovao na filmski festival u Berlin, još nagađa.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek rekla je za HRT kako je Rafaelić dao veliki doprinos stabilizaciji HAVC-a te je aktivno sudjelovao i na donošenju zakona. “Naravno, nakon što Upravni odbor provede potrebne procedure raspisat će se natječaj za novoga ravnatelja”, izjavila je ministrica.

Predsjednik Upravnog odbora HAVC-a Bruno Kragić za HRT je izjavio kako je Rafaelić zatražio od Upravnog odbora razrješenje iz osobnih razloga. “Koliko sam upoznat, on ima nekih daljnjih i osobnih i poslovnih planova”, napomenuo je dodavši kako pretpostavlja da će ostati v.d. do izbora novog ravnatelja.

Rafaelić je prije dvije godine na vodeće mjesto u HAVC-u došao nakon Hrvoja Hribara koji je s tog mjesta morao otići zbog nepovoljnog mišljenja Državne revizije, a DORH tvrdi da ne postoji sumnja u Hribarovu kaznenu odgovornost.

Danijel Rafaelić najavio je kako će o svemu govoriti nakon povratka s Berlinala.

Komentiraj