Kandidat HDZ -a za brodsko-posavskog župana je Danijel Marušić, Hrvoje Špicer kandidat je za gradonačelnika Slavonskog Broda, a Ljiljana Lukačević za gradonačelnicu Nove Gradiške, rečeno je na konferenciji za novinare HDZ-a u Slavonskom Brodu na kojoj su jučer predstavljeni kandidati za lokalne izbore.

“Uvjeren sam da ćemo pozitivne trendove koje naša stranka ima na razini države prenijeti i na Brodsko-posavsku županiju”, rekao je Marušić, koji kreće u borbu za četvrti mandat na čelu Brodsko-posavske županije.

U utrku za gradonačelnička Hrvoje Špicer kreće s mjesta ravnatelja Kazališno-koncertne dvorane Ivane Brlić-Mažuranić u Slavonskome Brodu. Špicer vjeruje u pobjedu, a ako pobijedi zamijenio bi sadašnjega gradonačelnika Mirka Dusparu (nezavisni) koji je na toj funkciji od 2005. godine.

“Slavonski Brod treba se razviti u moderan europski grad. Brođanke i Brođani zaslužuju više, zaslužuju živjeti bolje. Puno se toga može učiniti kako bi naš grad postao mjesto ugodnijeg života za sve naše sugrađane”, rekao je Špicer te dodao kako je spreman za nove izazove.

U Novoj Gradiški Ljiljana Lukačević, kako je rekla, prihvatila je kandidaturu nakon višemjesečnog osluškivanja želja i navijanja stranačkih kolega i potpore velikog broja simpatizera i nestranačkih osoba. “Imam volju i energiju nositi se s tako velikim izazovom”, istaknula je.  HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Nove Gradiške u političku utrku ulazi kao klinička psihologinja u novogradiškoj bolnici i s iskustvom dogradonačelnice Nove Gradiške u mandatu od 2013. do 2016. godine. Gradonačelnik u Gradišci je  Vinko Grgić iz SDP- a koji je pobijedio lani na izvanrednim izborima.

Predsjednik brodsko-posavske Županijske organizacije HDZ-a Pero Ćosić najavio je da će stranka uskoro završiti izbor kandidata na općinskoj razini i kandidata za dužnost zamjenika župana i gradonačelnika. Kako je rekao, tko će biti na tim pozicijama, ovisi i o rezultatima razgovora s mogućim koalicijskim partnerima. Već sljedeći tjedan sastat će se s HSS-om i HDSSB-om, a razgovore će voditi i s pravaškim opcijama.

Komentiraj