Danijel Jumić dobio zadatak održati Istru 1961 u Prvoj HNL

Istra 1961 je nakon rastanka s Faustom Budicinom za njegovog nasljednika imenovala Danijela Jumića, dosadašnjeg voditelja omladinske škole Zeleno-žutih. Jumić je ove sezone već sjedio na klupi kluba iz Pule kada je bio privremeno rješenje u dva uvodna kola sezone, u susretima protiv Dinama i Hajduka, a pri tome je zabilježio dva poraza.

34-godišnji stručnjak je u Istru 1961 pristigao u ljeto 2019. godine kada je preuzeo brigu o organizaciji rada mlađih uzrasnih kategorija. Prethodno je bio dugogodišnji djelatnik u niželigašu Jadranu iz Poreča. Jumić je bivši nogometaš koji je igrao na poziciji napadača. U Hrvatskoj je nosio dres Jadrana iz Poreča i Novigrada dok je u inozemstvu igrao za slovenski Koper, austrijske Kärnten i Spittal/Drau, slovačku Dunajsku Stredu i albansku KF Vllazniju. Bio je U18 i U19 reprezentativac Hrvatske.

U nastavku sezone očekuje ga borba za očuvanje prvoligaškog statusa obzirom da Istra 1961 nakon 19 odigranih susreta zauzima posljednje mjesto na ljestvici s 13 osvojenih bodova. Prvi pratitelj Lokomotiva bježi im dva boda. Jumić će službeni debi imati već u nedjelju kada Zeleno-žuti u sklopu 21. kola gostuju kod Rijeke na Rujevici.

Komentiraj