Daniel Craig protivi se ideji da žena postane novi James Bond

Posljednjih godina, a u kontekstu činjenice da Daniel Craig nakon filma „Za smrt nema vremena“ neće više glumiti Jamesa Bonda, spominje se kako bi slavnog tajnog agenta mogla, a možda i trebala, glumiti žena. Sada se o tome oglasio i sam Craig koji je za Radio Times izjavio „Zašto bi žena glumila Jamesa Bonda kada za žene postoje uloge koje su jednako dobre kao Bondova?“. Tim odgovorom Craig se svrstao u one koji su povezani sa filmskim svijetom Jamesa Bonda i koji su već rekli kako se ne slažu s idejom da Bonda glumi žena.

Tako je, primjerice, Barbara Broccoli, producentica James Bond filmova, prošle godine u intervjuu za magazin Variety izjavila „James Bond može biti bilo koje boje kože ali on je muškarac“.   Ona je pri tome dodala kako će radije stvoriti nove likove koje će glumiti žene no što će žena glumiti ulogu koja je napisana za muškarca. „Nisam zainteresirana za to da žene glume muške likove. Mislim da su žene zanimljivije od toga“, objasnila je Barbara Broccoli.

Prije četiri godine Halle Berry  je rekla za Entertainment Tonight „ne mislim da bi trebalo doći do promjene u kojoj bi Bond postala žena“.  Ipak, u novom filmu „Za smrt nema vremena“ vidjet ćemo Lashana Lynch u ulozi tajne agentice 007 s obzirom da se, na početku filma, smatra da se James Bond umirovio. Govoreći za britanski list The Guardian ona je na pitanje vidi li se u ulozi Jamesa Bonda u budućim filmovima ove franšize odgovorila „Neeeee! Ne želite me!“.

Film „Za smrt nema vremena“ počinje se u hrvatskim kinima prikazivati 30. rujna.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner