PZ Putniković

Dani otvorenih vrata peljeških podruma se održavaju 1. i 2. prosinca

Više od trideset vinarija s čitavog Pelješca uključeno je u ovogodišnju manifestaciju ‘Dani otvorenih vrata peljeških podruma’, koja se ovoga vikenda održava na čitavom poluotoku.

Događanje službeno započinje svečanim otvorenjem u subotu u 11 sati u stonskom Kaštiju, nakon čega gosti i uzvanici kreću u tradicionalni obilazak peljeških vinarija. Ovo je prigoda za degustaciju najboljih peljeških vina, druženje s poznatim vinarima i upoznavanje juga Dalmacije, neodoljivog i u zimsko doba godine.

Zaljubljenici u Pelješac će u Domu vinarske tradicije u sklopu PZ Putniković uz čašu sjajnog plavca ili hvaljene maraštine moći vidjeti izložbu fotografija Tamare Kušić i Slobodana Rosića, a u nedjelju 2. prosinca tamo će dvadesetak mladih peljeških enologa ocijeniti mlada vina autohtonih sorti berbe 2018. godine.

“Prema najavama iz Zagreba, Zadra, Splita, i naše županije, očekujemo oko četiri tisuće posjetitelja. Naša manifestacija nije samo vrhunski vinski događaj, nego i prepoznatljiv turistički proizvod koji potvrđuje da kvalitetnom ponudom i eventima ovakvog tipa možemo imati turiste i u zimskim mjesecima“, rekli su uoči manifestacije  iz udruga Plavac mali – Pelješac i Pelješki vinski puti.

Dom vinarske tradicije

Komentiraj