Dani medijske pismenosti

DANI MEDIJSKE PISMENOSTI Djeca uče kako nastaju vijesti

Ususret drugim Danima medijske pismenosti, koji će se održati u organizaciji Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a od 8. do 12. travnja, započeo je program ‘Djeca upoznaju medije’.

Edukativni program u sklopu kojeg se provode interaktivne radionice za učenike od petog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole, ostvaruje se u suradnji s brojnim hrvatskim medijskim kućama. Osnovnoškolcima i srednjoškolcima se daje prilika da iz prve ruke dožive život medijskih redakcija i nauče kako nastaju vijesti.

Prošle je godine u sklopu manifestacije Dani medijske pismenosti održano više od 130 događanja i aktivnosti (u čak 60 gradova), u kojima je sudjelovalo više od šest i pol tisuća djece iz cijele Hrvatske. U drugo izdanje projekta sa svojim će se aktivnostima, radionicama, predavanjima i filmskim projekcijama ponovno uključiti velik broj knjižnica, vrtića, škola, fakulteta, kina, udruga te kulturnih institucija iz cijele Hrvatske.

Drugi Dani medijske pismenosti će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Komentiraj