DanceStar

DANCESTAR Hrvatski plesni projekt u Grad Zagreb privukao više od dvije tisuće sudionika

Više od 2 000 plesača, koreografije koje oduzimaju dah, puno veselja, emocija i suza radosnica obilježili su kvalifikacijski turnir ovogodišnjeg DanceStara Croatia koji se ovaj vikend održao u Gradu Zagrebu.

Plesači iz regije u najvećem kvalifikacijskom izdanju ove godine okupili su se u Plaza Event Centru i pokazali svoje vještine. Kvalifikacijsko natjecanje DanceStar Croatia dio je velikog plesnog spektakla DanceStar koji već dugi niz godina mladim talentima daje priliku da pred eminentnim imenima iz plesne industrije pokažu sve što znaju.

Jedan od članova žirija je Jose De La Cruz koji je plesao za mnoge alternativne izvođače Limp Bizkit, Korn, Evanescence, Linkin Park, The Prodigy, Marilyn Manson, Red Hot Chili Peppers, a i Beyonce, a uz njega impresivan tim plesnih pedagoga i koreografa: Almira Osmanović, Sonja Piksering, Elvis ‘El Rock’ Hodžić, Željko Božić i Matic Zadravec. Njima se na gala večeri pridružio i Igor Barberić.

Almira Osmanović, Željko Božić i Matic Zadravec
Almira Osmanović, Željko Božić i Matic Zadravec
20170304_194800
Jose De La Cruz, Almira Osmanović i Igor Barberić

Raznolike plesne koreografije popratili su i pjevačica Ivana Banfić i plesač Tomislav Tržan i oduševili se izvedbama sudionika.

Ivana Banfić i Tomislav Tržan
Ivana Banfić i Tomislav Tržan

DanceStar, hrvatski je proizvod plasiran na svjetsko tržište i okuplja 55 000 plesača iz cijelog svijeta od Azije do Afrike, Australije, Europe i Amerike, a svake godine natjecanja radi u nekoliko zemalja. Dancestar jer odlična platforma za sve talentirane plesače da krenu putevima svojih plesnih snova, a neki od njih već su i zaplesali na svjetskim pozornicama uz poznate zvijezde.

Hrvatska plesna organizacija DanceStar uspijela je plesno natjecanje plasirati u cijeli svijet, dovesti najpoznatije svjetske koreografe kao suce u Republiku Hrvatsku i napraviti plesačku platformu na koju će ove godine doći preko 5 500 finalista.

Cijelo natjecanje budno prati Međunarodna plesna udruga ESDU (European Dance Union), jedna od najvećih plesnih organizacija na svijetu.

Od 24. do 28. svibnja više tisuća najboljih plesača iz cijelog svijeta će se u Gradu Poreču natjecati za titulu pobjednika, što će biti dobra uvertira za otvorenje turističke sezone u našoj domovini.

Sve informacije o velikom plesnom spektaklu mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici dancestar.org, ili na facebooku DanceStar ESDU.

Komentiraj