SDSS još nije odlučio ostaje li u koaliciji, zabranili novinarska pitanja

Danas se sastaje Predsjedništvo SDSS-a, nakon čega će Samostalna demokratska srpska stranka održati i konferenciju za medije, u prostorijama stranke.

Uvodno je na press konferenciji Boris Milošević kazao kako se u subotu dogodio još jedan izolirani incident u Biljanima Donjim.

Dragana Jeckov kazala je kako su na Predsjedništvu raspravljali o aktualnoj političkoj situaciji i situaciji i okolnostima u kojima danas djeluje SDSS. Jednoglasno zaključeno da predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac uživa podršku Predsjedništva.

“Dogovoreno je da se razgovara i da se o tome obavijeste koalicijski partneri. Još jednom ćemo, na korektan način razgovarati, pa održati sjednicu Glavnog odbora SDSS-a i donijeti odluku koju svi očekuju – ostajemo li ili izlazimo iz koalicije”, kazala je Jeckov.

Milošević je na početku kazao kako neće odgovarati na novinarska pitanja.

Podsjetimo, prošlog je tjedna predsjednik te stranke Milorad Pupovac Hrvatsku nazvao faktorom nestabilnosti i usporedio je s NDH. Uslijedile su brojne reakcije i osude Pupovčevih riječi.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković tu je izjavu nazvao krajnje neprimjerenom, a predsjednica Kolinda Grabr Kitarović je izjavila: “Ta je izjava u najmanju ruku bezobrazna, a rekla bih i vrlo neodgovorna. gospodin Pupovac iznio je, nažalost, niz neistina na račun vlastite države. On mora shvatiti da je on zastupnik u Hrvatskom saboru, da predstavlja srpsku zajednicu u Hrvatskoj , hrvatske građane kojima je glavni grad Zagreb, a ne Beograd”, rekla je proteklog vikenda.

Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-e u petak je od predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca zatražila javnu ispriku hrvatskim građanima zbog njegovih “sramotnih izjava”, a u suprotnom od premijera Andreja Plenkovića traže da raskine koaliciju sa SDSS-om.

Komentiraj