Danas se sastaje Predsjedništvo SDP-a: Hoće li Bernardić podnijeti ostavku?

 

Restart koalicija predvođena Davorom Bernardićem i SDP-om na parlamentarnim izborima doživjela je težak poraz. Nakon 99 posto obrađenih biračkih mjesta Restart koalicija ima 41 mandat, što je za čak 25 manje od HDZ-a.

“Ovaj rezultat je loš za SDP i ne bježim od odgovornosti i spreman sam otići. O tome ćemo razgovarati na predsjedništvu sutra, ali SDP ide dalje”, rekao je kasno sinoć predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Neki poput Biljane Borzan i Freda Matića već su javno pozvali šefa stranke da pokaže odgovornost za izborni debakl, a neslužbeno se doznaje da će i drugi članovi predsjedništva sutra na sjednici tog tijela zatražiti Bernardićev odlazak s čelnog mjesta stranke, iako bi Bernardića i po stranačkom statutu u roku od šest mjeseci očekivali izbori za predsjednika stranke na kojima bi sigurno bio kažnjen za ovakav rezultat.

Teška borba za ostanak na čelu SDP-a: “Bernardićevo sastavljanje lista je došlo na naplatu”

Kako prenosi N1, nakon što je Borzan rekla da bi ona na Bernardićevom mjestu podnijela ostavku, šef SDP-a nije joj ostao dužan. Vikao je na nju i poručio joj da nije korektna.

“Da istina je, ali zaista ne želim ponavljati što mi je rekao. Bilo je dosta ružno. Ali to je bilo nezasluženo, ja sam bila korektna prema njemu. Ponavljam, rekla sam, da bih ja, da sam na njegovom mjestu, dala ostavku. A on neka postupi kako misli da doliči nakon ovakvog poraza. Ali opraštam mu je jer je očito bio pod velikim stresom”, rekla je Borzan.

Komentiraj