Danas se okupljaju SDP-ovci, žele smjenu Bernardića

Patrik Macek/PIXSELL

Oko 80 članova SDP-a okupit će se danas u Društvenom domu Kamanje, na marginama Dana općine Kamanje, kako bi neformalno raspravili stanje u stranci i donijeli neke zaključke nakon potvrđivanja suspenzije četvorice članova Predsjedništva SDP-a – Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića.

“Očekuje se da će većina okupljenih biti potpisnici pisma kojim se tražila smjena predsjednika SDP-a Davora Bernardića i novi unutarstranački izbori, a uz njih načelnici i gradonačelnici općina i gradova kojima upravlja SDP, a nisu bili potpisnici pisma”, rekao je Damir Mateljan u srijedu Hini.

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Cilj je sastanka, dodao je, pokazati da postoji kritična masa u stranci koja će zauzeti stajalište i donijeti zaključke kako dalje nakon što je Statutarna komisija potvrdila odluku Glavnog odbora stranke o dvogodišnjoj suspenziji četvorice članova Predsjedništva.

Mateljan je kazao kako u tome nema ničeg dramatičnog ni neobičnog, te istaknuo da je važno da se sastanak održi i da ‘javnost zna da postoji kritična i homogena masa članica i članova SDP-a koji traže smjenu Bernardića i nove izbore’.

“Želimo pokazati da smo još tu, da postojimo i imamo viziju kako treba izgledati SDP”, rekao je Mateljan.

Sanjin Strukic/PIXSELL

Komentiraj