Danas predstavljanje mjera za normalizaciju života, reaktivacija gospodarskih djelatnosti u tri faze

Hrvatska Vlada održat će danas u 13 sati sjednicu, na kojoj će usvojiti zaključak o planiranim mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti u kontekstu epidemije COVID-19.

Na dnevnom je redu, uz informacije o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima vezanim za koronavirus te aktivnostima Stožera civilne zaštite, i prijedlog zakona o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti.

Premijer Andrej Plenković jučer je, nakon sastanka užeg kabineta Vlade, rekao da će se reaktivacija gospodarstva, koje je zbog pandemije koronavirusa zaustavljeno prije više od mjesec dana, događati u tri faze, te da su mjere usklađene s epidemiolozima, ali detalje je ostavio za sjednicu Vlade.

“Zdravstveno-restriktivne mjere dale su rezultate”, kazao je Plenković. “U tom kontekstu, u postepeno reaktiviranje gospodarskih aktivnosti idemo s postupnim ublažavanjem u tri faze”, rekao je premijer i dodao kako prva faza kreće 27. travnja, druga 4. svibnja, a zadnja 11. svibnja. O detaljima jučer nije htio govoriti.

Dnevni red sjednice Vlade:

1. Prijedlog zaključka o planiranim mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti u kontekstu epidemije COVID-19

2. Informacija o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima vezanim za koronavirus u Republici Hrvatskoj

3. Informacija o aktivnostima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

4. Nacrt prijedloga zakona o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona

5. Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona

6. Nacrt konačnog prijedloga zakona o provedbi Uredbe (EU) 2017/2394 Europskoga parlamenta i Vijeća od 12. prosinca 2017. o suradnji između nacionalnih tijela odgovornih za izvršavanje propisa o zaštiti potrošača i o stavljanju izvan snage Uredbe (EZ) br. 2006/2004 (EU)

7. Prijedlog odluke o osnivanju Povjerenstva za utvrđivanje prijedloga kandidata za Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske

8. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda na Godišnje izvješće o konačnoj procjeni šteta i utrošku sredstava pomoći za ublažavanje i uklanjanje posljedica prirodnih nepogoda u 2019. godini

9. Prijedlog uredbe o izmjeni i dopunama Uredbe o odgovornosti za štete u okolišu (EU)

10. Prijedlog obavijesti o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene – industrijske luke Urinj i izgradnje i gospodarskog korištenja pomorskog dobra izvan lučkog područja u k.o. Kostrena Barbara

11. Prijedlog zaključka o povećanju alokacije za projekt “Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu (O-ZIP)”

12. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Izmjene i dopune Statuta Agencije za lijekove i medicinske proizvode

13. Prijedlog uredbe o izmjenama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama

14. Prijedlog odluke o prelasku granice Oružanih snaga Republike Hrvatske radi pružanja humanitarne pomoći u inozemstvu na zadaćama protupožarne zaštite u 2020. godini

15. Davanje mišljenja Hrvatskome saboru na:

15.1. Prijedlog zakona o izmjeni Općeg poreznog zakona, s Konačnim prijedlogom zakona (predlagatelj: Božo Petrov, zastupnik u Hrvatskome saboru)
15.2. Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit, s Konačnim prijedlogom zakona (predlagatelj: Božo Petrov, zastupnik u Hrvatskome saboru)
15.3. Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak, s Konačnim prijedlogom zakona (predlagatelj: Božo Petrov, zastupnik u Hrvatskome saboru)
15.4. Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o porezu na dodanu vrijednost, s Konačnim prijedlogom zakona (predlagatelj: Božo Petrov, zastupnik u Hrvatskome saboru)
15.5. Prijedlog zakona o dopunama Ovršnog zakona, s Konačnim prijedlogom zakona (predlagatelj: Božo Petrov, zastupnik u Hrvatskome saboru)
15.6. Prijedlog zakona o dopuni Zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori, s Konačnim prijedlogom zakona (predlagatelj: Božo Petrov, zastupnik u Hrvatskome saboru)
15.7. Prijedlog zakona o dopuni Zakona o članarinama u turističkim zajednicama, s Konačnim prijedlogom zakona (predlagatelj: Božo Petrov, zastupnik u Hrvatskome saboru)
15.8. Prijedlog zakona o dopuni Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, s Konačnim prijedlogom zakona (predlagateljica: Anka Mrak-Taritaš, zastupnica u Hrvatskome saboru)
15.9. Prijedlog zaključka o uvođenju bankovnih kartica za blokirane građane za vrijeme bolesti COVID-19 (predlagatelj: Klub zastupnika Mosta nezavisnih lista u Hrvatskome saboru)
15.10. Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama, s Konačnim prijedlogom zakona (predlagatelj: Božo Petrov, zastupnik u Hrvatskome saboru)
15.11. Izvješće o radu Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije za razdoblje od 15. rujna 2018. do 15. srpnja 2019. godine

16. Verifikacija odgovora na zastupnička pitanja postavljena Vladi Republike Hrvatske.

Komentiraj