Danas Predsjedništvo HDZ-a, osnovat će izborni stožer za predsjedničke izbore

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a danas će održati sjednicu, na kojoj će osnovati izborni stožer za izbore za predsjednika Republike, a na njegovom će čelu biti član predsjedništva stranke i osječko-baranjski župan Ivan Anušić, piše Novi list.

PLENKOVIĆ PREKO ANUŠIĆA preuzima potpunu kontrolu nad kampanjom Kolinde Grabar-Kitarović

Na sastanku u Opatiji, na kojem je postignut dogovor, osim predsjednice, te predsjednika HDZ-a i i premijera Andreja Plenkovića bili prisutni i predsjednik Sabora i glavni tajnik stranke Gordan Jandroković, potpredsjednik Vlade Davor Božinović, ministar prometa Oleg Butković, te sam Anušić.

Zanimljivo je kako predsjednica još uvijek nije formalno objavila da će se kandidirati za još jedan predsjednički mandat. Dosad je samo dva puta neslužbeno najavila da se namjerava boriti za još pet godina na funkciji predsjednice Republike.

Prvi put je to napravila u Kninu 5. kolovoza ove godine na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a drugi put nekoliko dana kasnije kroz formu opširnog intervjua u krajnje desnom Hrvatskom tjedniku. Ali formalno ona kandidaturu još nije najavila, a danas će HDZ bez obzira na to osnivati njen izborni stožer na čelu s Anušićem.

Komentiraj