Screenshot/YouTube

Danas potpisivanje ugovora o izgradnji Pelješkog mosta

Danas će u Dubrovniku biti potpisan govor o izgradnji Pelješkog mosta između Hrvatskih cesta i kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporation te ugovor za nadzor gradnje sa zajednicom ponuditelja u kojoj su Institut IGH, Centar za organizaciju građenja i Invest inženjering.

Na potpisivanju ugovora nazočit će predsjednik Vlade Andrej Plenković, zajedno s ministrima Olegom Butkovićem, Goranom Marićem, Gabrijelom Žalac i Lovrom Kuščevićem.

Ugovor s izvođačima radova za izgradnju mosta kopno-Pelješac s pristupnim cestama potpisat će predsjednik Upave Hrvatskih cesta Josip Škorić i opunomoćeni predstavnik konzorcija/zajednice ponuditelja Zhang Xiaoyuan. Ugovor o stračnom nadzoru nad izvođenjem radova na izgradnji mosta potpisat će predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i predsjednik Uprave IGH Oliver Kumrić.

Podsjetimo, Hrvatske ceste su dobile tri ponude na natječaju za gradnju Pelješkog mosta i u siječnju ove godine odabrale su ponudu kineskog konzorcija, po cijeni od 2,08 milijardi kuna (bez PDV-a). Za nadzor nad izgradnjom mosta kopno-Pelješac s pristupnim cestama u travnju je odabrana zajednica ponuditelja, u kojoj su Institut IGH, Centar za organizaciju građenja i Invest inženjering. Njihova ponuda vrijedna je 49,4 milijuna kuna (bez PDV-a).

Komentiraj