Pixabay

Danas oblačno s oborinama, na Jadranu bura

U Hrvatskoj će danas prevladavati promjenjivo vrijeme, u unutrašnjosti pretežno oblačno. Oborina će biti češća do sredine dana, osobito na Jadranu i u gorju. Na kopnu će većinom padati snijeg, mjestimice i susnježica, a novi tanji snježni pokrivač nastat će u gorju. Na Jadranu kiša, lokalno i pljuskovi koji mogu biti intenzivniji. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla.

Vjetar slab. Na sjevernom Jadranu ujutro umjerena do jaka bura, u Dalmaciji istočni vjetar i jugo u okretanju na zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od -1 do 4, na Jadranu od 7 do 12 °C, prognoziraju iz DHMZ-a.

Sutra umjereno do pretežno oblačno i danju osjetno toplije. Povremene kiše bit će na Jadranu i predjelima uz njega, a u gorju još ujutro može biti i susnježice. Uglavnom suho te uz mogućnost duljih sunčanih razdoblja bit će u središnjim i istočnim predjelima. Ujutro na kopnu mjestimice magla.

Vjetar slab i umjeren jugoistočni i južni. Na Jadranu umjereno i jako, prema kraju dana i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od -3 do 0, na Jadranu od 4 do 8 °C. Najviša dnevna između 5 i 10, na Jadranu od 11 do 14 °C.

Komentiraj