Danas nema nastave u tri županije, štrajk ušao u 23. dan

Sastanak prosvjetnih sindikata s predstavnicima Vlade trebao bi se održati danas, najavio je u ponedjeljak ministar rada Josip Aladrović.

“Naši stavovi su i dalje isti. Vidjet ćemo kako će završiti sastanak. Mi i dalje apeliramo da se taj štrajk okonča”, rekao je ministar u ponedjeljak.

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić kazao je da je sastanak s ministricom Divjak trebao biti održan u ponedjeljak, no da poziv nisu dobili.

“Treba naći varijantu u kojoj ljudi koji su u štrajku nisu povrijeđeni i poniženi. Oni moraju imati neko svoje zadovoljstvo, a s druge strane Vlada ne bi trebala biti gubitnik”, poručio je Ribić.

Štrajk u osnovnim i srednjim školama danas je ušao u 23. dan. Nastave nema u Krapisnko-zagorskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. Sindikati su za srijedu i četvrtak najavili aktivnosti na Markovom trgu.

“Neovisno o vremenskim uvjetima, u planu daljnjih aktivnosti ovog tjedna, u srijedu i četvrtak će biti naše aktivnosti na Trgu svetog Marka”, rekao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare Branimir Mihalinec.

Komentiraj