DANAS NA SP-U Tri utakmice, ‘poslastica’ Španjolske i Portugala

EPA/DIEGO AZUBEL

Pred nama je drugi dan Svjetskog prvenstva u Rusiji. Čekaju nas tri utakmice, a najzanimljivija svakako će biti ona zmeđu Portugala i Španjolske, koja je na rasporedu od 20 sati. Prije te velike ‘poslastice’ na rasporedu je i zanimljiva utakmica između Egipta i Urugvaja (14 sati) te Maroka i Irana (17 sati).

Prva današnj utakmica donosi nam sraz Egipta i Urugvaja iz grupe A, koji se igra u Jekaterinburgu. Prema posljednjim informacijama, najveća zvijezda egipatske reprezentacije Mohamed Salah upisat će svoje prve minute na SP-u. Salah nije igrao od finala Lige prvaka, kada je u srazu s Sergijem Ramosom ozlijedio rame. Bilo je upitano da li će uopće igrati na SP-u. Ali, izbornik Hector Cuper kazao je da je Salah ‘gotovo 100% spreman za igru’.

S druge ga strane čeka najveća zvijezda Urugvaja, Luis Suarez, koji će zauvijek ostati upamćen po ugrizu Giorgija Chiellinija. Ta utakmica bila mu je i posljednja na Svjetskim prvenstvima. Izbornik Urugvaka Oscar Tabarez poručio je kako je Suarez sazrio od te posljednje utakmice sa SP-a.

Polsastica dana posljednja je na današnjem rasporedu. Španjolska u utakmicu protiv europskih prvaka ulazi potpuno razdrmana, nakon što je Savez smijenio izbornika Lopeteguija samo dva dana prije prve utakmice. Ekspresno je za njegovog zamjenika imenovan Fernanrdo Hierro, a večeras ćemo vidjeti koliko je cijela ta mučna situacija utjecala na reprezentativce ‘Furije’.

Komentiraj