Jurica Galoic/PIXSELL

DANAS NA SNAGU STUPA NOVI ZAKON O SPORTU: MOST: “U potpunosti ga podržavamo”

U utorak je na snagu stupio novi Zakon o sportu, nakon šestomjesečnog perioda prilagodbe za klubove i saveze. Srđan Gjurković, jedan od najzaslužnijih što su izmjene Zakona o sportu došle do Sabora rekao je kako svi oblici organiziranog kluba moraju transparentno prikazati svoje financijske rezutate.

MOST nezavisnih lista na svojoj je internet stranici objavio službeno priopćenje, u kojem ističu kako u potpunosti podržavaju izmijenjeni Zakon o sportu. Navode i kako neće dopustiti kriminal, nezakonitosti i netransparentnost. Njihovo Vam priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nakon što je prošao rok od šest mjeseci koji su klubovi i sportski savezi imali za prilagodbu izmijenjenom Zakonu o sportu, od danas se počinju primjenjivati članci za koje smatramo da su dobar put ka ispravljanju neodržive situacije u hrvatskom sportu, posebice nogometu. Most nezavisnih lista duže se vrijeme zalaže za to da miješanje politike u sport ne smije biti u funkciji krajnje dvojbenih interesa pojedinaca i skupina. Država treba brinuti isključivo o ostvarivanju preduvjeta da sport bude transparentna djelatnost usklađena sa zakonom i lišena skandala.

Sport mora biti primjer fer i poštenog natjecanja u kojem uživaju i oni koji se njime bave i oni koji u njemu uživaju kao gledatelji. Trenutno je hrvatski sport, a posebno nogomet, miljama udaljen od toga. Hrvatski građani zaslužili su da im, kada je već nemoguće preko noći omogućiti bolji standard, barem dopustimo da uživaju u sportu po kojem je Hrvatska oduvijek bila poznata. Most neće dozvoliti farsu koja je od nogometa učinila biznis jedne obitelji i umjesto stadiona punila stupce crne kronike i rubrike sa skandalima. Nogomet se prije svega mora igrati radi navijača, a ako ga se već predstavlja kao isključivo poslovnu djelatnost, onda pravila moraju biti jasna, a obveze klubova i saveza transparentne i strogo kontrolirane.

„Nogomet je u Hrvatskoj više od sporta. Klubovi su bili dio nacionalnog identiteta u olovnim vremenima, na stadionima se govorilo ono što se drugdje nije smjelo, nogomet je bio ponos i radost, sve ono što posljednjih godina nije. Most će ustrajati na zahtjevima za konkretnim promjenama i držati se svega što smo biračima obećali. Vratit ćemo nogomet onima koji žive za njega i nećemo dopustiti da ga i dalje privatiziraju osobe koje su sinonim za skandale i nezakonitosti.“, izjavio je Ivan Kovačić, saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista.” navodi se u priopćenju.

[FOOTBALL IS FOR YOU AND ME…]

„Nogomet je u Hrvatskoj više od sporta. Klubovi su bili dio nacionalnog identiteta u…

Posted by MOST nezavisnih lista on Tuesday, February 9, 2016

Komentiraj