Danas krenula prva faza ublažavanja mjera u zatvorskom sustavu

Od danas se započinje s prvom fazom ublažavanja mjera u zatvorskom sustavu, objavljeno je na stranici koronavirus.hr.

navodi se da sve osobe koje žele posjetiti zatvorenike, u kaznena tijela mogu pristupiti samo sa zaštitnom opremom, maskama i rukavicama. Broj posjetitelja zatvorenika ograničen je na maksimalno dvije odrasle osobe., a broj posjetitelja za zatvorenike koji su roditelji ograničen je na maksimalno četiri osobe (dvije odrasle osobe i dva djeteta).

Na ulazu u prostore kaznenog tijela će se svim posjetiteljima mjeriti tjelesna temperatura beskontaktnim toplomjerima. Posjetitelji u prilikom boravka u kaznenom tijelu dužni koristiti zaštitnu opremu (maske, rukavice), kao i sredstva za dezinfekciju ruku i obuće koja će se nalaziti na ulasku u prostorije za posjete.

Ističe se da tijekom posjeta nije dozvoljeno ostvarivanje tjelesnih kontakata između zatvorenika i njegovih posjetitelja, a između dvije grupe posjetitelja obavezno će se provoditi dezinfekcija psotorija za posjete.

“Funkcionalni radovi u kaznenim tijelima mogu se izvoditi uz pridržavanje svih epidemioloških mjera koje su od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo propisane za obavljanje tih aktivnosti”, nvodi se.

Komentiraj