Danas je 18. dan štrajka u školama, nastavljaju se pregovori sindikata i Vlade

Danas se održava 18. dan štrajka u osnovnim i srednjim školama. Nastave neće biti u u Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji, dok se u srijedu štrajka u cijeloj Hrvatskoj. U četvrtak štrajkaju Istarska i Šibensko-kninska, a u petak Vukovarsko-srijemska i Karlovačka županija.

Jučer započeti pregovori sindikata i Vlade nastavljaju se danas u Ministarstvu obrazovanja.

“Održani su sastanci osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, ono o čemu smo razgovarali je ponuda koju smo komunicirali krajem prošlog tjedna. Ta ponuda je na stolu, to smo iznijeli sindikatima. Oni su je tražili u pisanom obliku kako bi vidjeli sa svojim članstvom o stavovima. Sutra imamo još jedan koordinacijski sastanak na kojem ćemo dogovoriti dodatne termine, no u četvrtak ili petak očekujemo krajnje razgovore o ovoj temi i tada ćemo znati je li do dogovora došlo ili nije”, rekao je jučer ministar rada Josip Aladrović.

Odim što će se u srijedu štrajk održavati u cijeloj zemlji, sindikati su najavili i provjed. “S nama će u prosvjedu sudjelovati i vertikala sindikata obrazovanja, a to je Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja. To znači da je kompletna vertikala 6.11. za 6,11 posto”, objasnio je Branimir Mihalinec.

Komentiraj