EPA/SERGEI CHIRIKOV

Danas izvlačenje skupina Svjetskog prvenstva

U petak od 16 sati u Moskvi se održava ceremonija izvlačenja skupina Svjetskog prvenstva, koje se sljedeće godine igra u Rusiji. Ceremonija se održava u moskovskoj Kongresnoj palači Kremlin, a nazočit će joj i predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Danas ćemo saznati raspored 32 reprezentacije, koje su izborile mjesto na SP-u, u osam skupina. Reprezentacije su smještene u četiri jakosne skupine, a Hrvatska se nalazi u drugoj jakosnoj skupini.

Ždrijeb će voditi legendarni engleski nogometaš Gary Lineker, a pomagat će mu Maria Komandnaja, jedna od najpoznatijih ruskih sportskih novinarki. Kuglice će izvlačiti Nikita Simonjan, Laurent Blanc, Gordon Banks, Fabio Cannavaro, Cafu, Diego Maradona, Carles Pujol i Diego Forlan.

Hrvatsku delegaciju u Moskvi predstavljat će predsjednik HNS-a Davor Šuker i izbornik Zlatko Dalić. U delegaciji su i izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, dopredsjednici Ante Vučemilović-Šimunović i Ante Kulušić, team managerica Iva Olivari, povjerenik za sigurnost Miroslav Marković, povjerenik za ulaznice Nikša Martinac te glasnogovornik Tomislav Pacak.

Svjetsko prvenstvo održava se od 14. lipnja do 15. srpnja sljedeće godine.

Komentiraj