Danas izvanredni nadzor u čakovečkoj bolnici, obdukcija u Zagrebu

Izvanredni nadzor bit će danas obavljen u Općoj bolnici Čakovec kako bi se službeno utvrdio uzrok smrti 62-godišnjeg muškarca, koji je u utorak predvečer umro tijekom hemodijalize nakon što mu je, prema jučerašnjim neslužbenim informacijama, umjesto fiziološke otopine ubrizgan dezinficijens.

Čakovčaninu umjesto fizološke otopine ubrizgan dezinficijens

“Tijekom postupka je intravenski primijenjeno nedozvoljeno sredstvo koje se inače rutinski primjenjuje u lokalnoj primjeni kod takvih i sličnih postupaka. Unatoč momentalno poduzetim mjerama maksimalnog intenzivnog i reanimacijskog liječenja je nastupilo multiorgansko zatajenje organa i smrt pacijenta te je indicirana obdukcija. Unutar Županijske bolnice Čakovec provode se propisani postupci i procedure radi razjašnjenja neočekivanog neželjenog događaja. O navedenom događaju je obaviješteno nadležno Ministarstvo i sve nadležne institucije”, prenio je N1 jučerašnju informaciju čakovečke bolnice.

Danas bi, na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, trebala biti obavljena obdukcija tijela preminulog.

Iz policije je potvrđeno da je obitelj 62-godišnjaka u utorak kasno navečer prijavila “sumnjivu smrt” svojeg oca odnosno moguće počinjenje kaznenog djela nesavjesnog liječenja.

O svemu je obaviješteno i nadležno državno odvjetništvo koje je naložilo provođenje hitne obdukcije. Iako je obdukciju moguće obaviti i u čakovečkoj bolnici, tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u zagrebačkoj Šalati.

Na bolovanju je medicinska sestra koja je bila uz preminulog u Čakovcu

Komentiraj