Luka Stanzl/PIXSELL

Danas izricanje presude Komšiću za napad na Kristinu

Na zagrebačkom Općinskom sudu danas se izriče presuda Davidu Komšiću, Arjanu i Armendu Rexhepiju te Filipu Filipoviću zbog otmice i napada na Kristinu Krupljan u studenom 2016. godine. Tri mjeseca kasnije Komšišć je Kristinu ubio.

Kako piše Index, Komšić danas neće doći na izricanje presude. Nalazi se u Lepoglavi, gdje služi 14-mjesečnu zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u travnju 2016. poginuo pješak te čeka drugostupanjsku presudu zbog ubojstva Kristine Krupljan.

Podsjetimo, u optužnici se Komšića i njegove suoptuženike tereti da su 27. studenog 2016. oko 5.40 sati na Bukovačkoj cesti presreli Kristinu svojim vozilom te joj razbili automobil, iživljavali se nad njom, udarali je i čupali za kosu.

Tužiteljstvo za Komšića traži dvije godine i četiri mjeseca zatvora, a za preostalu trojicu dvije godine. Komšić je u travnju 2018. nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora za ubojstvo Kristine. Izbo ju je 88 puta, a sad mu se sudilo i za brutalan napad na Kristinu par mjeseci prije njenog ubojstva.

Suđenje je počelo 20. kolovoza prošle godine.

Komentiraj